Rakotzbrücke
Perfekt speil

Jacob Riglin og kameraten kjørte til Rakotzbrücke i Tyskland en morgen da solen sto opp. Tross en skyet himmel sto refleksjonen knivskarpt.

© Jacob Riglin

Intervju: I fotsporene på den populære reisefotografen

Fotografen Jacob Riglin suser rundt i hele verden og tar bilder i sin helt egen magiske stil. I et intervju forteller han om hvordan det hele startet med rampestreker i London, og om hvordan han gjerne endrer på virkeligheten for det rette blinkskuddet.

18. juni 2018 av Louise Hagemann

De to unge fyrene later som om de er gjester, trasker mot heisen og trykker på knappen til øverste etasje. 

Jacob Riglin vet ingenting om hotellets fasiliteter, men håper på å finne en dør ut til tak­etasjen. 

Guttene har hellet med seg. Døren er ulåst og kort tid etterpå står de to ubudne gjestene på toppen av hotellet med utsikt over metropolen og Tower Bridge, som i kveldsmørket bader i kunstig lys.

'Det var spennende og føltes litt risikabelt både fordi vi stod på toppen av en 14 etasjes bygning, og fordi vi ikke hadde lov til at være her. Så det var godt at jeg hadde en venn med meg,' konstaterer fotografen.

Tower Bridge
© Jacob Riglin Lang lukkertid

Jacob Riglin har eksperimentert mye med lukkertid mens han har fotografert London om natten. Her brukte han en lukkertid på fem sekunder – lenge nok til at skipet i bevegelse fremstår som flytende lys, men kort nok til å fastholde broens lysende konturer.

Blinkskuddene fra toppen av Tower Bridge

Når større skip må passere broen åpner den seg på midten. Planen over skipstrafikken kan finnes online og Jacob Riglin har planlagt kveldens oppdrag så han kan fotografere Tower Bridge, akkurat når broen åpner. 

Han setter kameraet sitt med et objektiv på 16-35 mm på et stativ og finner fram fjernutløseren. 

Da broen gaper opp mot nattehimmelen trykker han på utløserknappen med en lukkertid på fem sekunder."

Slik startet det hele for unge britiske Jacob Riglin, som i dag lever som profesjonell reisefotograf og suser kloden rundt – fra Lofoten i Norge til Ubud i Bali.

Bli enda bedre kjent med reisefotografen Jacob Riglin

Les hele intervjuet med Riglin som arrangerer verdensbildet, nøyaktig som han gjerne vil se det gjennom sin søker, i Digital FOTO nummer 9/2018. 

Tegn abonnement på Digital FOTO, og les det nye nummeret med det samme på smarttelefonen din eller nettbrett med Wype-appen.

Her får du dessuten tilgang til de ni siste numrene av Digital FOTO samt tilgang til andre magasiner som bla. Illustrert Vitenskap og Bilmagasinet. 

Kanskje du er interessert i...