Jaktbilder: Slik får du vilt på kornet

Bli på tur med jaktfotografen - og få dyr på kornet i de siste sekundene av livene deres. Det gir helt nye opplevelser i naturen - og bilder du ikke får andre steder.

4. august 2016

Selv om du aldri har vært på jakt selv, kan det være en fin opplevelse å dra ut for å skyte litt – altså bare med et kamera.

Hvis du drar ut i naturen med en garvet jeger, så kan du dra nytte av erfaringene hans med å komme seg helt tett på dyrene. Samtidig får du muligheten til å fange helt unike motiver - nemlig av jegeren som dyrker sporten sin.

Her får du 5 gode tips for jaktbilder:

Tips 1: Hvis du har du kameraer, så bør du ta med begge. Dermed unngår du å måtte skifte objektiv i situasjoner med begrenset tid - omgitt av støv og jord.

Tips 2: Vær oppmerksom på at situasjonen skal se ekte ut - spesielt når det gjelder oppstilte bilder. Som et eksempel kan ikke geværet være sikret hvis bildet skal vise en jeger som er klar til å skyte.

Tips 3: Bruk signalfargene til jegeren. ofte oransje, i bildene dine. De bryter naturens farger på en flott måte- Ta på de samme fargene selv, for da ser de andre jegerne deg, og skyter naturlig nok ikke mot deg.

Tips 4: Tenk på å knipse detaljbilder som samlet viser et helt konsept. Fotografér f.eks. patroner, hunden ved bena til jegeren eller fingeren på avtrekkeren. Altså en serie bilder som forteller historien din.

Tips 5: Trykk på utløserknappen før dyret blir truffet.. Du får flottere bilder av levende dyr, og samtidig forteller bildet en bedre og mer forventningsfylt historie om hva som skal skje.

I artikkelen fra magasinet Digital FOTO, som abonnenter kan laste ned gratis over, får du tips for å fotografere hjort, fugl og hund på jakten samt en kalender for når du kan fotografere jakt på hvilke dyr.

Kanskje du er interessert i...