Delta IV Heavy

Nikon-kamera nære på å bli grillet av rakett

Tenåringen John Kraus var villig til å ofre sitt Nikon D3300 da han bestemte seg for å filme oppskytingen av en Delta IV Heavy-rakett fra en avstand på bare 60 meter.

16. juni 2016

Noen ganger må man være villig til å ofre noen av sine kæreste eiendeler hvis man vil få tatt det perfekte bildet Den bestemte også den 16 år gamle amerikaneren John Kraus seg for nylig. Han bestemte seg nemlig for å være villig til å ofre sitt Nikon D3300-kamera for å fotografere oppskytingen av en Delta IV Heavy-rakett på Cape Canaveral på bare 60 meters avstand.

“Jeg tenkte at det var verdt risikoen for å ofre kameraet. Den neste oppskytingen av denne rakettypen vil først vil finne sted i 2018”, forteller den unge rakettfotografen til PetaPixel.

I første omgang hadde John Kraus satt opp kameraet sitt drøye 300 meter unna, men en forsinkelse på grunn av dårlig vær fikk ham til å flytte kameraoppstillingen til bare 60 meter fra oppskytingsrampen.

Overlevde overraskende

Imponerende nok overlevde både kamera og stativ de voldsomme kreftene fra oppskytingen.

John Kraus brukte en lydaktivert fjernstyring med kameraet stilt til ISO 1000, F10 og 1/1000 sekund. Både kameraet og fjernstyringen var pakket inn i plastposer for beskyttelse mot regn og selve oppskytingen. Alle bena på stativet var gravd ned i bakken og holdt seg stabile under hele opptakssekvensen.

John Kraus har jobbet med å dokumentere rakettoppskytinger i halvannet år, og resultatene av arbeidet hans har gitt ham mulighet til å bli akkreditert på Cape Canaveral for romfartshjemmesiden AmericaSpace.com.

Se eksempler på John Kraus sitt arbeid med bilder av rakettoppskytinger her.

Kanskje du er interessert i...