Paraglider filmet i nordlys

Først nå er kameraene blitt gode nok til å fange nordlys på video, og for første gang er en paragliders dans med fenomenet blitt fanget på film.

29. januar 2016

Spanske Horacio Llorens fikk i januar muligheten til å reise til Tromsø med håp om å kunne bli verdens første til å paraglide i nordlyset.

Det krevde masse tålmodighet, og Horacio måtte stå standby i timevis. Det ene sekundet kunne himmelen være full av nordlys, som forsvant igjen bare et øyeblikk senere. Det var kaldt, og det var sterk vind, men til slutt klaffet det.

I følge Red Bull, som har lagt ut bilder og videoer fra begivenheten, er det først i løpet av det siste året, at kameraprestasjonene i svakt lys er blittt gode nok til å fange levende bilder av nordlys i sanntid, der hvor man tidligere har laget timelapse. Til opptakene ble det brukt et Sony Alpha7S II.

Horacio Llorens er verdens beste akro-paraglider. Han har blant annet flydd over jungelen i Guatemala og i 7000 meters høyde i Pakistan Her kan du se en video, som Red Bull har laget av begivenheten.

Foto: Frode Sandbech/Red Bull Content Pool

Kanskje du er interessert i...