Pilotens Nikon-kamera sender flyet mot bakken

Pilotens Nikon fikk flyet til å rase mot bakken

En britisk pilot tar neppe med kameraet sitt i cockpiten neste gang - hvis han noen gang får fly igjen.

17. august 2016

Akkurat som det ikke er lurt å sjekke mobilen når du kjører bil, så er det det å ta bilder i cockpiten, mens man flyr, en skikkelig dårlig idé.

Det kan en en britisk Royal Air Force-pilot bekrefte etter at kameraet hans plutselig satt fast mellom setet og styrestikka på et Voyager-transportfly i fjor.

Flyet med 198 soldater om bord var på vei fra Storbritannia til Afghanistan, da det plutselig sank raskt over Sortehavet. 8 passasjerer har gått til sak i etterkant, da de fått konstatert posttraumatisk stresslidelse i varierende grad etter episoden. De trodde at flyet var i ferd med å bli skutt ned over Afghanistan.

Fotograferte minuttene i forkant

Flyet flyr i 33 000 fots høyde, da piloten legger Nikon-kamera sitt fra seg mellom setet og stikka.

Da han kjører setet til riktig posisjon, blir kameraet kilt fast mellom armlenet og stikka, noe som umiddelbart sender flyet mot bakken med en slik kraft at passasjerer, besetning og eiendeler blir kastet rundt i flyet.

Nikon sender fly mod jorden

Flyet falt mer enn 4 400 fot - rundt 1350 meter - på bare 27 sekunder.

Undersøkelser viser at piloten har tatt rundt 77 bilder inntil tre minutter før flyet falt. Han må nå for krigsrett for å ha satt 198 personers liv, samt flyet, i fare.

Kanskje du er interessert i...