Ta iscenesatte bilder

Ved å legge til enkelte rekvisitter kan portrettene dine få ekstra mengder med liv, en kreativ bildebehandling, og et uventet sted å fotografere har også effekt. Iscenesatte bilder er ikke bare for kunstnere og profesjonelle – det er for alle som tør.

5. oktober 2015

Er det noen som plutselig skulle finne på å grave hull i hagen din behøver du ikke ringe kommunen med en gang. Bruk det i stedet til din fordel når du ønsker å gi portrettbildene dine et ekstra piff. På bildet i forrige oppslag ga hullene i fotografens nabolag inspirasjon til et bilde med et drømmende preg. Med utstyr som stativ og selvutløser tok LisaLove Bäckman et bilde av seg selv hoppende ut av hullet. Senere ble den opprinnelige industrielle bakgrunnen skiftet ut med en ny, nemlig en sandstrand og en himmel med skyer i Photoshop. Sammen med et glødende lys og dramatiske skygger ble det til et bilde som skaper en illusjon av mennesket som henter makt fra jorden og flyr oppover mot himmelen.

Iscenesatte bilder behøver ikke være hverken ekstreme eller tullete. Bare en fjær i hånden eller en overraskende plass kan være det lille ekstra som skal til for å få et annerledes og spennende bilde. Det er også en stor og god mulighet til å fordype seg mer i et enkelt bilde enn det som er normalt.

Kanskje du er interessert i...