Hillary Clinton
Helt enkelt

Det er ikke så mye utstyr som skal til for å knipse forsiden til et av verdens største blader.

© TIME

Bladgigant fotograferer forsider med bare en iPhone

Et av verdens mest leste magasiner har fotografert forsider på den enkleste måte – nemlig ved bare å bruke en iPhone. Og bildene er helt fantastiske.

20. september 2017 av Louise Hagemann

Det  amerikanske nyhetsmagasinet TIME magazine har verdens største opplag for et ukentlig nyhetsmagasin. Det blir lest av 26 millioner mennesker. Og forsidebildet – det tar de bare med en iPhone. 

I TIMEs nyeste prosjekt, FIRSTS, portretterer de 46 innflytelsesrike kvinner som har endret noe i verden. De 46 portrettene og 12 forsidebildene av kvinner som Hillary Clinton og Oprah Winfrey er tatt av den 28 år gamle brasilianske fotografen Luisa Dörr med en iPhone, en reflektor og ikke noe annet.

Hillary Clinton
Mektig kvinne

Hillary Clinton er en av de innflytelsesrike kvinnene som er portrettert av Luisa Dörr med en iPhone.

© Luisa Dörr / TIME

Oppdaget i sosiale medier

Fotoredaktøren i TIME oppdaget Luisa Dörr på Instagram for et år siden og fikk lokket henne til New York City, noe som var den første gangen hun dro til USA.

Dörr begynte med en iPhone 5, men i løpet av reisen oppgraderte hun og endte opp med en i Phone 7. 

Med telefonen i hånden og kryssede fingre for et godt, naturlig lys reiste hun rundt i USA for å portrettere de sterke kvinnene. Hun brukte den automatiske HDR-funksjonen for å få fram flere detaljer.

Utstyret var begrenset, og det var også tiden hun hadde til rådighet. Den lengste fotoseansen varte i 20 minutter, og den korteste var bare på to minutter.

Vil også du ta gode bilder med smarttelefonen din? Akkurat nå kan du få 2 utgaver av Digital FOTO med et smart 3-i-1-objektivsett for 49 kroner pluss frakt, og det kan du enkelt klikke på telefonen din..

TIME-forsider med sterke kvinner
Fantastiske forsider

Portrettene fra serien til TIME om sterke kvinner omfatter alt fra sportsstjerner og talkshowverter til politikere og skuespillere.

© Luisa Dörr / TIME

Kanskje du er interessert i...