Adobe arkivbilder på klærne dine

Adobe lager ny kles-serie med de særeste arkivbildene

Noen byråbilder er så håpløse at de med tiden er blitt klisjéer for både fotografer og forbrukere. Nå blir klichéen trendy i en ny kles-serie fra Adobe.

20. september 2016

Adobe har funnet en alternativ men morsom måte for å skape oppmerksomhet på for arkivbildesiden sin , Adobe Stock.

De har nemlig designet en serie klær med noen av tidenes mest håpløse arkivbilder. De kaller det Adobe Stock Apparel.

Adobe Stock Apparel.

Arkivbilder er tidløse bilder som kan brukes til forskjellige historier og anledninger. Det finnes en rekke databaser der medier og andre kan kjøpe denne type bilder, og det er flere fotografer som lever av å ta dem. Noen ganger blir bare disse bildene usedvanlig merkelige, og det prøver Adobe Stock å endre.

> Les også: 7 arkivbilder uten mening

Adobe Stock Apparel.

Arkivbildet trenger til fornyelse

"Noen arkivbilder har funnet en plass i historiebøkene", sier reklamebyrået Abby Priests kreative leder, Oskar Hellqvist, til Petapixel.

Adobe Stock Apparel.

"Klassiske motiver er blitt overbrukt og har endt som morsomme klisjéer kjent og elsket eller hatet av alle. Disse bildene lever opp til formålet sitt, men for meg representerer de den gamle verden i arkivfotografering". sier han.

Han forklarer at det er på tide at denne type bilder blir pensjonert og gjør plass til nye klassikere og bedre bilder. Og det å gjøre dem om til en eksklusiv kles-serie er deres måte å hylle bildene på, og samtidig et forsøk på å skape noe nytt og annerledes i sjangeren.

Adobe Stock Apparel.

Uansett ergrer vi oss over at Adobe i første omgang bare har designet klærne for spesielle kunder, for vi vil også gjerne få kloa i en slik t-skjorte.

Se hele serien her.

Adobe Stock Apparel.

Sjekk ellers også dette tidligere tiltaket fra Adobe Stock, hvor en racer på Photoshop gjenskaper en Rembrandt utelukkende ved bruk av bilder fra Adobes arkiv.

Kanskje du er interessert i...