Vill detaljgrad på 700 meters avstand

Minst 700 bilder sydd sammen ved hjelp av NASAs teknologi gir et imponerende bilde til Bentleys reklame.

27. juni 2016

Se på bildet over av Golden Gate Bridge i San Fransisco. Det er ikke et helt vanlig bilde, Bentley kaller det "Verdens mest ektraordinære bilfoto".

Hvorfor? Fordi det er et 53 gigabyte-bilde, og du kan zoome ekstremt langt inn på det.

via GIPHY

Her ser du den raske versjonen, der det zoomes fra en avstand på 700 meter og hele veien inn til broderiet på passasjersetet i bilen på broen, en Bentley Mulsanne til $330.000 (drøy 2,8 millioner norske kroner - før vi begynner å tenke på moms og avgifter.)

Hele versjonen finner du på Bentleys hjemmeside.

Utskrift på størrelse med fotballbane

Imponerende, ikke sant? Bentley har skapt det imponerende bildet ved å sy sammen 700 bilder ved hjelp av NASAs "panorama stitching"-teknologi, den samme som Nasa brukte for å lage panoramabilder fra Mars.

Det tok 6 måneder å planlegge prosjektet, 6 dager å fotografere og 2 1/2 måned å retusjere bildet som er godt og vel 4425 ganger større enn et bilde fra en smarttelefon.

Den samlede oppløsningen er omkring 53 000 megapiksler (eller 53 gigapiksler). Ifølge Bentley ville en standardutskrift av bildet ha vært på størrelse med en fotballbane.

Knipset med Nikon

Ifølge Motor1.com er bildene tatt med Nikon D7200 med Nikon AF-S Nikkor 800mm f/5.6E FL ED VR.

Det er et imponerende bilde, men det er litt irriterende at man bare kan zoome inn på bilen og detaljene på den. Når bildet først er så imponerende, så skulle vi gjerne fått lov til å se oss litt mer rundt.

Bentleys hjemmeside kan du se bildet i full oppløsning og teste å zoome helt inn på detaljene.

Kanskje du er interessert i...