Copyright: Nils Wille Christoffersen 2010

Tjen penger på blinkskuddene

Hvis du har en samling med veldig flotte bilder, er det innlysende prøve å selge dem via et bildebyrå på nettet.

6. mai 2011

Det er ikke bare heltidsprofesjonelle fotografer som kan tjene penger på blinkskuddene sine. Du kan også utmerket være med ved å selge bildene dine gjennom et bildebyrå på internett.

Vi har selvfølgelig de store amerikanske tjenestene som f.eks. istock, gettyimages og shutterstock, men konkurransen om å få solgt nettopp dine blinkskudd kan være tøff når det er så mange bilder å velge imellom for kundene.

Det finnes heldigvis også norske alternativer, som f.eks. IMGS.no, som konsentrerer seg om å selge bilder med norske fotomotiver. Hvis det høres ut som det rette for deg, er det bare å registrerere seg som fotograf, og så kan du laste opp noen av de beste bildene dine. Selger byrået et eller flere av bildene dine, får du halvparten av kjøpesummen. Du mister ikke rettighetene til dine egne bilder, og det koster heller ingenting å være med.

Kravene til utstyr er ganske besjedne beskedne. Du tar bare bilder med et digitalt speilreflekskamera. De fleste kompaktkameraer vil levere for dårlig bildekvalitet for et bildebyrå. Du kan lese mer om IMGS.no her.

Kanskje du er interessert i...