5 tips til gode bilder med refleksjoner

Speilinger i innsjøer, husfasader og vinglass. Det er massevis av muligheter for morsomme og uventede bilder med refleksjoner. Les videre her og få de gode tipsene til refleksjonsbilder.

3. desember 2015

Gamle og velkjente motiver kan få nytt liv ved å utnytte speilinger. Refleksjoner i vanndammer og fasader kan skape spennende og levende bilder av alle slags motiver. Her kommer vi med fem tips som er verdt å huske på når du skal i gang med å fotografere refleksjoner.

1. Få med silhuetten 

Fotograferer du mennesker, så sørg for å få med silhuetten i den reflekterende overflaten.

2. Unngå det overflødige 

Hovedmotivet som reflekteres er i seg selv et sterkt motiv. Sørg derfor for å renske opp i komposisjonen og unngå overflødige elementer.

3. Gå tett på den speilende overflaten 

Ofte bruker man en kraftig vidvinkel for å skape rom og dybde. Gå derfor så tett på den reflekterende overflaten som mulig.

4. Utnytt vinden 

En bris i vanndammen eller en krusning på overflaten på innsjøen vil forvrenge proporsjonene i refleksjonen. Dette kan skape noen spennende abstrakte motiver.

5. Tenk symmetri 

Glem alt om det gyldne snitt når du fotograferer refleksjoner. En symmetrisk komposisjon får speilingen til å stå flottere og mer harmonisk frem.

Vil du vite enda mer om å knipse refleksjoner, og vil du se lekre bilder fra noen av dem som mestrer det best – fra BMW’en i vanndammen til båtvraket i havoverflaten, så les artikkelen vår “Forelsk deg i et speilbilde”, hvor vi både sørger for inspirasjon til gode idéer og tips til fototeknikk.

Kanskje du er interessert i...