Utnytt fargene i bildene dine

Fargene har stor innflytelse på hvordan bildene dine oppfattes. Her får du tips til å sette sammen de riktige fargene under fotograferingen.

14. januar 2016

Noen farger har mer kraft enn andre. Generelt er varme nyanser som rød, oransje og gul mer dominerende en kjølige farger som grønn, blå og lilla.

Varme farger har også en tendens til å stå fram. Det gjelder særlig rød, som selv i små mengder kan dominere en komposisjon, siden den roper på oppmerksomhet. Kjølige nyanser er omvendt mer tilbaketrukne.

Du kan utnytte disse egenskapene i bildene dine. Kombinerer du en varm farge med en kald, vil den varme alltid dominere bildet, mens den kjølige danner en effektiv bakgrunn.

Ideelt sett skal du forsikre deg om at blå og grønn brukes som bakgrunn, og at rød, oransje og gul opptrer foran de kjøligere nyansene. Omvendt kan du stimulere sansene ved å bytte på det og dermed skape et interessant bilde.

En farges kraft blir også påvirket av fargen bak. Rød ser mer intens ut på sort bakgrunn framfor på en hvit, eller en kald bakgrunn framfor en varm.

I denne artikkelen får du enda flere tips for å bruke farger under fotograferingen.

Kanskje du er interessert i...