Perfekt panorama på 360 grader

Med et eggeur, litt fingernemhet og et kompaktkamera med intervallopptak er det lett å ta perfekte panoramabilder, som dekker 360 grader. Prosjektet er både billig og morsomt.

10. oktober 2012

I denne artikkelen her kan du lese mye mer om panoramabilder.

Mange kompaktkameraer har en innebygd funkjon som kan sette flere bilder sammen til et panoramabilde. Det er imidlertid vanskelig å få til en rett horisontlinje, og man kan ikke selv stille inn blender og dybdeskarphet. Med et enkelt eggeur, litt fingernemhet samt et fotostativ er det imidlertid forbausende lett å bygge sitt eget velfungerende panoramaverktøy.

For å ta perfekte panoramabilder trenger man et kompaktkamera som har innebygd intervallopptak. Det betyr at man kan stille inn kameraet så det tar et bilde ved bestemte intervaller. Velger man et intervall på f.eks. fem minutter, vil man ha 12 bilder i løpet av en time. Du kan gjerne bruke enda flere bilder hvis du f.eks. vil ha enda høyere ppløsning, eller kanskje du vil lage noe som minner om time lapse-video. Setter man fast kameraet på fotostativet oppe på eggeuret, vil det rotere 360 grader i løpet av en time. Etterpå er det lett å sette sammen de 12 bildene i Elements til et flott 360 graders panoramabilde.

Kanskje du er interessert i...