Twintower i brann
Kollaps

Den svenske pressefotografen Thomas Nilsson så Twin Towers falle sammen gjennom søkeren i kameraet sitt.

© Thomas Nilsson

Svensk nyhetsfotograf jakter på alt fra Trump til Twin Towers

Vi har intervjuet Thomas Nilsson, som jakter på de største nyhetene med kameraet sitt i USA – alt fra Trumps seier til fallet av Twin Towers.

9. mai 2018 av Louise Hagemann

“T-banen kjørte sakte, og Thomas bestemte seg for å hoppe av og ta en taxi ned mot World Trade Center. Med pressekortet klarte han å komme seg forbi avsperringene, og han begynte å løpe ned mot tvillingtårnene".

"Det var en merkelig følelse, for alle andre løp jo i den andre retningen. Jeg kunne fortsatt ikke se noe på grunn av de tettliggende og høye bygningene. Da jeg kom fram til den lille kirken på Vesey Street, snaue 500 meter fra stedet, kunne jeg se hvordan det brant. Det var først da jeg skjønte hvor omfattende katastrofen var. Det føltes som om jeg befant meg midt i en film", forteller Thomas.

Han gikk et halvt kvartal nærmere og begynte å ta bilder av tårnene.

Bilder av savnede etter terrorangrepet den 11. september 2001
Savnes

Etter angrepet den 11. september hang det bilder av savnede personer overalt i New York.

© Thomas Nilsson

"Jeg var helt alene der jeg sto. Der var en blodpøl på gaten, og jeg så leker og et par sko på gaten. Jeg begynte å vurdere om jeg kunne finne en ny vinkel eller komme enda nærmere. Men en politi­kvinne stoppet meg, og sannsynligvis reddet hun livet mitt, for plutselig hørte jeg en lyd som lød som voldsom torden. Instinktivt satte jeg kameraet mot øyet og tok tre bilder. I søkeren kunne jeg se hvordan tårnet mot syd begynte å kollapse", forteller Thomas.

Han løp for livet og mistet en fotoveske underveis. Han trakk i mange låste dører, før noen dro ham inn i en bygning.


Les hele intervjuet med den svenske pressefotografen Thomas Nilsson, som arbeider i USA og alltid er klar for å få med seg de største nyhetene – uansett om det er Trump, terror eller naturkatastrofer.

Tegn et abonnement på Digital FOTO, og les det nye bladet med en gang på din smarttelefon eller nettbrett med Wype-appen.

Her får du dessuten tilgang til de ni siste bladene av Digital FOTO.

Kanskje du er interessert i...