Carnelval

Unngå bildetrøbbel

Unngå kat(t)astrofale bilder, når kattekostymet eller kaptein Sabeltann skal knipses under neste karneval, med disse slagkraftige tipsene.

5. februar 2016

1. Gå ned på kne, og ta bilder i barnehøyde. Knipser du ovenfra og ned, får barn store ansikter og små kropper. Det er bedre å knipse rett forfra, slik at kostymet kommer til sin rett.

2. Still deg slik at barna har ansiktet vendt mot deg mens de leker, for eksempel hvis de slår en piñata. Slik får du bedre med deg ansiktsuttrykkene til barna, når de gjør noe. Prøv å få til at det de leker med blir med i bildet, evt. helt uskarpt i forgrunnen.

3. Hvis dere er innendørs, så bruk gjerne en ekstern blits forl å fylle ut skygger. Ikke rett den direkte mot barnet, men la den sprette mot en vegg eller tak for å myke opp lyset, slik at du unngår harde skygger.

4. Bruk som utgangspunkt en lukkertid på 1/160 sekund. Lukkertiden bør være såpass lang at du får bevegelse i balltreet de svinger mot piñataen og eventuelt treffer, men ansiktene skal fortsatt være skarpe.

5. Ved hurtig og intens lek stiller du inn kameraet til kontinuerlige skud og kontinuerlig autofokus.

6. Prøv med alternative vinkler. Legg deg f.eks. ned med en vidvinkel. Det blir årets blinkskudd hvis du f.eks. under en piñata, når innholdet velter ned over deg, og barna hyler av glede.

Kanskje du er interessert i...