varmekamera

Varmekamera skal avsløre tekno-doping i Tour de France

Mistanke om tekno-juks får nå Tour de France til å bruke varmekameraer i jakten på skjulte motorer.

Mistanken om doping henger fortsatt over verdens største sykkelløp, Tour de France, men det er ikke bare rytterne som jaktes for bruk av ulovlige midler – syklene er i høyere grad også kommet i fokus som en mulig faktor for en hjelpende hånd under etappene.

Med små og skjulte motorer kan rytterne få nøyaktig det lille ekstradyttet som skal til for å kunne dra til under en oppstigning eller følge med feltet, uten å bruke spesielt mye krefter.

Tidligere har Tour de France brukt utstyr til måling av elektromagnetisk stråling for å finne eventuelle motorer gjemt i syklene, men i år har arrangørene alliert seg med den franske atomenergikommisjonen, som har lånt ut varmekameraet sitt til jakten på skjulte motorer i syklene.

Varmekameraet er transportabelt, det kan til og med brukes fra en motorsykkel som følger feltet, eller kameraet kan være satt opp på et sted på ruten.

Ifølge presidenten i det franske sykkelforbundet, David Lappartient, har teknologien vist seg å være effektiv og kan faktisk også avsløre en motor som er skrudd av..

I tillegg til de nevnte tiltakene, har løpsledelsen også skrudd fra hverandre sykler og brukt endoskoper i jakten på skjulte motorer - imidlertid uten at det foreløpig er funnet tegn på tekno-doping i Tour de France.

Kanskje du er interessert i...