Årets produkter 2012

2012 har gitt oss et hav av spennende fotoprodukter, og på de følgende sidene kan du se alle favorittene våre. I alt kårer vi vinnere i ti kategorier.

1. desember 2012

Det har vært et stort kameraår, der særlig de sentrale produsentene virkelig har vist muskler. Canon har f.eks. lansert de lynraske toppmodellene EOS 5D Mark III og EOS-1D X, mens Nikon på sin side har kunnet by på fenomenal oppløsning med D800 og flaggskipet D4. I alt er det faktisk lansert 16 nye speilreflekser i år, og det er over dobbelt så mange som i 2011. Når det gjelder speilløse systemkameraer, er det kommet til 21 nye modeller. I forhold til markedet opplyser flere produsenter at de har opplevd et fall i salget av kompaktkameraer, mens forbrukerne nå i større grad etterspør avanserte kameraer med utskiftbare objektiver.

Fokus på wi-fi Mens 3-d var det helt store emnet i fjor, har det i 2012 i langt større grad handlet om kameraer hvor innebygd wi-fi er på vei til å bli standard, samt innebygd operativsystem som Android eller iOS, så kameraet snakker sammen med f.eks. smarttelefon eller nettbrett.

I denne artikkelen her kan du se våre favoritter i ti kategorier. Vi har anmeldt dem i 2012 til svært høye karakterer. Du kan også se årets flopp, som er det produktet som har skuffet oss mest.

Kanskje du er interessert i...