Microsoft dropper avtalen

Microsoft dropper avtalen

I fjor lovet Microsoft gull og grønne skoger, eller i hvert fall mye plass til brukerne sine, og alle var glade. Det er de ikke lenger. For nå har Microsoft skiftet mening.

4. november 2015

Virtuell lagringsplass. Plass til bildene, dataene og sikkerhetskopiene våre. Alt dette er noe det bare blir mer og mer behov for.

Microsofts julegave til brukerne: Ingen plass likevel

Plass er det nye gullet. Og i gullgraverkrigen, eller krigen om plass, gjelder alle knep. Det så vi ikke minst i fjor, da Microsoft klinte til og tilbød dobbelt så mye plass i sin gratis OneDrive-lagring og intet mindre enn ubegrenset med plass for sine betalende Office 365-brukere. Tilbudet, som skulle sikre Microsoft førsteplassen i kampen mot blant andre Google og Dropbox, fikk mye ros, og også mange til å skifte til OneDrive.

Men noen ganger er noe for godt til å være sant. Microsoft fikk lokket til seg nye kunder, men nå endrer de til gjengjeld spillereglene. Sent i går kveld måtte Microsoft krype til korset og droppe løftene sine om plass. Og faktisk ikke bare droppe løfter, men også nedgradere betingelsene for de eksisterende brukerne. I en kort melding erklærte de at Office 365-brukerne likevel ikke ville få ubegrenset med plass, men derimot bare en terabyte, mens One Drive-brukere ville gå fra 15 gigabyte til 5 gigabyte. Nedgraderingen gjelder både eksisterende og nye kunder.

Skylden ble plassert på noen grådige brukere som hadde takk sikkerhetskopi av flere datamaskiner og filmsamlinger. Men man skulle tro at noen burde ha sett risikoen for dette på et tidligere tidspunkt, før man bestemte seg for å tilby ubegrenset med plass. Det blir spennende å se hva neste trekk i plasskrigen er.

Les Microsofts egen uttalelse her.

Kanskje du er interessert i...