Pentax satser på regn

Flere objektiver og kamerahus fra Pentax er værforseglede, og nå kommer turen til de eksterne blitsene. To nye modeller tåler nemlig vann.

28. august 2013

Speilreflekskameraer som Pentax K-50 og K-5 II har forseglinger, slik at vann ikke trenger inn til elektronikken, og det samme har WR-objektivene. Nå er turen kommet til de eksterne blitsene. Pentax er nemlig klar med de to nye blitsene AF-360FGZ II og AF-540GZ II, og som navnene antyder er dette andre utgave av eksisterende modeller.

Begge de nye blitsene har fått 28 forseglinger, som gjør dem i stand til å tåle f.eks. en regnbyge, så med et forseglet kamera og objektiv og en av de nye blitsene, kan du altså fyre løs selv om det øser ned. De nye modellene har også fått en LED-lampe i fronten, som kan sørge for kontinuerlig lys ved videoopptak, og lampen fungerer også som hjelpelys for kameraets autofokus.

Det er innebygde zoommotorer, som dekker fra 24 til 85 mm, og man kan lagre opptil ni forhåndsinnstillinger, så man raskt kan bruke favorittinnstillingene. AF-360FGZ II har et ledetall på 36 og en veiledende pris på 3495 kroner, mens AF-540GZ II med et ledetall på 54 koster 5045 kroner. De kommer på salg i slutten av september.

Kanskje du er interessert i...