Smarte funksjoner i din blits

En ekstern blits gir langt bedre bilder både inne og ute, og de nyeste modellene er fylt med smarte funksjoner. Her får du hjelp til å finne den optimale modellen, så du unngår å kjøpe feil.

1. september 2012

Les mye mer om blits i denne artikkelen her.

Hvis man virkelig vil være herre over lyset, kommer man ikke utenom å bruke en ekstern blits. Kameraets innebygde kan være fin i en kjapp vending hvor alt håp om et bilde ellers er ute, men lysstyrken er svak, og det direkte lyset er ofte voldsomt med tydelige slagskygger når man tar portretter.

Med nye kameraer, som kan klare høye ISO-tall på opp til 204 800, kunne man tro at blitsen ikke lenger er nødvendig. Men ofte er innendørslyset ujevnt, så deler av ansikter ligger i skygge, og det har ofte forskjellig farge. Det kan den eksterne blitsen jevne ut. I tillegg er den genial til å bløte opp skygger i solskinn, og den gir muligheter man ikke har uten blits.

Her har vi fokusert på de funksjonene du bør sjekke før du handler. Derfor kan du lese om hva som skjuler seg bak faguttrykkene, hvilke bildemuligheter de gir deg, og hvordan du bruker noen av de viktigste funksjonene best mulig.

Kanskje du er interessert i...