CES 2018

CES hadde over 184 000 gjester. 4000 selskaper stilte ut nye produkter.

© Kobby Dagan/Shutterstock/CES

CES 2018: Gleder og skuffelser

Den store elektronikkmessen CES er nå avsluttet, og på enkelte områder var det virkelig noe å glede seg over. Her i redaksjonen synes vi imidlertid også det er vanskelig å skjule skuffelsen på noen ganske sentrale områder.

I forrige uke samlet alle teknikknerder seg i Las Vegas for å ta temperaturen på tidens elektroniske vidundere. Vi fulgte slaget med daglige oppdateringer hele uken på de fotorelaterte produktene vi syntes var mest spennende. Du kan lese oversikten vår her.

Droner i himmelflukt

Hvis vi skal sammenfatte utfallet av CES, så ble det både gleder og skuffelser. For å begynne med det positive var særlig droneentusiastene som hadde mye å glede seg over – uansett om man er nybegynner eller erfaren dronepilot. 

Kinesiske DJI overrasket mest med sin nye RYZE Tello, som koster drøye 1000 kroner, noe som gir mange muligheten til å begynne i det små med en kvalitetsdrone. Andre kinesiske droneprodusenter som Yuneec og Autel Robotics hadde også spennende nye varer på gang.

DJI RYZE Tello

DJI RYZE Tello koster bare rundt drøye 1000 kroner.

© DJI

Også produsenter av harddisker hadde fått opp øynene for det voksende dronemarkedet og kunne presentere eksterne harddisker som vil fungere perfekt når man er på fotooppdrag med dronen sin. Her kunne blant andre LaCie, SanDisk og Western Digital by på spennende nyheter.

Få kamera- og objektivnyheter

Når det gjelder kameraer og objektiver, som er kjerneområdet vårt, ble ikke CES det store smellet vi håpte på. Bare ett kamera ble presentert, nemlig Panasonic Lumic DC-GH5S. Og selv om det er et veldig spennende kamera med kraftige funksjoner, ikke minst på videoområdet, så hadde vi et håp om flere kameranyheter.

Panasonic Lumix DC-GH5S

Panasonic kunne som den eneste kameraprodusenten vise fram et nytt kamera.

© Panasonic

Når det gjelder objektiver, måtte vi nøye oss med tre fra henholdsvis Nikon, Samyang og Sony. Heller ikke veldig imponerende.

Nikon AF-S NIKKOR 180-400 F4E TC1.4 FL ED VR

AF-S NIKKOR 180-400 F4E TC1.4 FL ED VR har for første gang i et Nikon-objektiv integrert telekonverter.

© Nikon

På lang sikt

Heldigvis er året nettopp begynt, og allerede 1. mars åpner den store fotomessen CP+ i Japan. Her håper vi at kameraprodusentene for alvor vil løfte på sløret for hvor stort fotoåret 2018 blir når det gjelder nye, banebrytende produkter.

Et kraftig rykte på nettet varsler for eksempel et nytt speilløst systemkamera fra Nikon. Et rykte som blir støttet av at Nikon har sendt inn en patentsøknad på et slikt kamera med en splitter ny fatning. Du kan lese mer om hvilke kameraer og nye teknologier som kanskje er på vei, her.

Kanskje du er interessert i...