CES 201

Elektronikkmessen CES varer fra 9. til 12. januar i Las Vegas.

© Kobby Dagan/Shutterstock/CES

CES 2018: Se alle fotonyhetene her

Den store elektronikkmessen CES i Las Vegas varer fra 9. til 12. januar. Her får du daglige oppdateringer med fotorelaterte nyheter som blir lansert opp mot og under messen.

9. januar 2018 av Poul Siersbæk

Hvis du vil holde deg oppdatert på alle de viktigste fotonyhetene i forbindelse med CES 2018 i Las Vegas, kan du følge med her.

Digital FOTO samler fortløpende de viktigste nyhetene og overraskelsene fra messen, som i år finner sted fra 9. til 12. januar.

Flere produsenter har allerede tyvstartet med moroa, og vi oppdaterer når det kommer noe nytt.

Fredag

Autel Robotics: EVO er en ny drone som skal utfordre DJI Mavic Pro. EVO er også ganske kompakt og kan legges sammen på samme måte som Mavic Pro. Kameraet kan filme i 4K med 60 bilder i sekundet, og det følger med en fjernkontroll med en skjerm på 3,3 tommer, slik at man kan klare seg uten smarttelefon. Med en hastighet på 71 km/t er den raskere enn Mavic Pros 65 km/t.

Kodak: For fotografer som fortsatt sverger til fim, har Kodak laget den kompakte filmskanneren Scanza, som lynraskt kan gjør om filmer med formatene 35 mm, 126, 110, Super 8 og 8 mm til jpeg-filer.

Yuneec: Kinesiske Yuneec kommer med hele tre nye droner i forskjellige klasser. Typhon H Plus er utstyrt med et kamera med en 1"-bildebrikke, Firebird FPV er utformet som et fly med vinger og én motor. Den kan filme i 4K. Til slutt har vi HD Racer. Den er designet for moro og sprell. Den har fire beskyttede motorer som skal gjøre den ekstra robust for indendørsracing og stunts.

Zhiyun-Tech: Gimbaler for håndholdt filming med speilrefleks-og systemkamera er et hett emne for tiden. Nå er Zhiyun-Tech klare med en oppdatert versjon av sin Crane med 3-akset bildestabilisering. Med den nye Zhiyun Crane Plus kan man ikke bare stille den inn for avanserte kamerabevegelser, men også lagre og gjenbruke innstillingene en annen gang.

Torsdag

Acton: ACE Eyewear er smarte kamerabriller soom både kan ta bilder med en oppløsning på 8,0 megapiksler og filme i HD-kvalitet. De dekker 120 grader og kan streame live i sosiale medier.

Panasonic: Den japanske produsenten har fortsatt fokus på konvensjonelle camcordere. Under CES har Panasonic nemlig lansert hele tre nye modeller. Det er modellene HC-WXF1K, HC-VX1K, Full HD HCV-800K. Borsett fra sistnevnte filmer de i 4K og har avansert bildestabilisering.

YI Technology: I samarbeid med Google har YI Technologi utviklet YI Horizon VR180 Camera, som er et kamera som kan ta VR-opptak, tredimensjonale opptak i 3D, som du lynraskt kan dele eller streame. Kameraet filmer i 5,7K, og opptakene støtter YouTubes VR180 format.

Onsdag

DJI: RYZE Tello er navnet på en ny drone fra kinesiske DJI. Dronen, som bare koster rundt en drøy tusenlapp, kan filme og ta bilder. Den kan utføre stilige stunts og er generelt et morsomt bekjentskap. Til tross for den lave prisen byr Tello på langt flere avanserte funksjoner enn man umiddelbart skulle tro. Perfekt for nybegynneren.

Kodak: Film-og kameraprodusenten Kodak har hoppet på kryptovaluta-vognen. Kryptovalutaen, som heter KodakCoin blir en del av Kodaks plattform for bilderettigheter.

LaCie: DJI Copilot er et smart backup-drev for droneopptakene dine, som fungerer helt uten datamaskin. Det har både kortleser for SD-kort og USB-kontakt, så man kan overføre opptakene i felten. Via en app kan man organisere opptakene på smarttelefon. DJI Copilot har en kapasitet på 2 terabyte.

SanDisk: Extreme Portable SSD. Lynrask og svært kompakt ekstern SSD-harddisk for bilder og video. Kommer med en kapasitet på opptil 1 terabyte.

Western Digital: WD My Passport Wireless SSD. Trådløs SSD-harddisk med innebygd kortleser. Perfekt for videofotografer og droneentusiaster. Kommer med en kapasitet på opptil 2 terabyte.

Tirsdag

Nikon: AF-S NIKKOR 180–400mm F4.0E TC1.4 FL ED VR. Det første teleobjektiv i NIKKOR-serien, som er utstyrt med en intern 1,4x-telekonverter som gjør at man kan oppnå en brendvidde på 560 mm. 

Panasonic: Lumix DC-GH5S. Ny toppmodell blant Panasonics systemkameraer. Byr spesielt på spennende videofunksjoner og svært høy lysfølsomhet. Les mer her.

Sony: CCB-WD1. Tilbehør du kan koble til kameraet RX0 og gjør det mulig å kontrollere kameraet fra en PC via en nettleser og IP-kabelforbindelse.

Lansert før CES

DJI: Osmo Mobile 2 og Ronin S. To nye gimbals for håndholdte opptak med henholdsvis smarttelefon og system- eller speilreflekskamera.

Samyang: AF 14mm F2.8 EF. Ny vidvinkel med intern autofokus for Canons speilreflekskameraer. Les mer her.

Sony: E 18-135mm F3.5-5.6 OSS. Nytt zoomobjektiv for Sonys systemkameraer med APS-C-bildebrikke. Les mer her.

Sony: Xperia XA2. Ny smarttelefon i mellomklassen med en oppløsning på 23,0 megapiksler og 4K-video.


Vi følger selvfølgelig opp CES-messen og tester nye produkter i magasinet Digital FOTO. 

Akkurat nå kan du få 2 utgaver av bladet med kursboken vår, Photoshopskolen, for bare 49 kroner. 

Kanskje du er interessert i...