CES®
© CES®

CES 2020: Her er fotonyhetene

Fra 7. til 10. januar 2020 arrangeres den store elektronikkmessen CES i Las Vegas. Her får du oversikt over fotonyhetene.

9. januar 2020 av Kristoffer Engbo

På denne siden kan du følge med på lanseringene på og rundt CES-messen i 2020. Vi oppdaterer fortløpende når det blir lansert nye produkter innen foto.

Smart bilderamme fra Lenovo

Lenovo Smart Frame er en digital bilderamme til veggen på 21,5 tommer. Skjermen har en matt overflate og kan snus fra bredde- til høydeformat. En sensor justerer lysstyrken til det lyset i omgivelsene. Lenovo Smart Frame kan delvis styres med hånden. Du kan lese mer om Lenovo Smart Frame her

Kameradrone med 8K-video

Firmaet Autel Robotics har lansert en sammenleggbar drone som kan filme i rå 8K-oppløsning. EVO II, som dronen heter, kan dessuten ta bilder på 48 megapiksler. Du kan lese mer om kameradronen Autel Robotics EVO II her.

Rask og sikker harddisk fra Samsung

Samsung Portable SSD T7 Touch er en ny ekstern harddisk med innebygd fingeravtrykkleser, så innholdet er beskyttet. Den lille harddisken er av den raske SSD-typen og har en overføringshastighet på omkring 1000 megabyte i sekundet. Les mer om Samsung Portable SSD T7 Touch her.

Det kommer også nye telefoner fra det koreanske firmaet. Samsung Galaxy S10 Lite og Note10 Lite har begge trippelkameraer til litt lavere priser enn det man ellers finner i Galaxy S og Galaxy Note-serien. 

Fleksibelt actionkamera fra Insta360

Vi har vært begeistret over 360-graderskameraet Insta360 One X, og nå har Insta360 laget et actionkamera med byttbare kameramoduler. Det heter Insta360 One R, og det er tre forskjellige kameraer å velge mellom.

Det ene er til 360-gradersopptak, det andre er i klassisk actionkamerastil, og det er et vidvinkelobjektiv med en stor 1"-bildebrikke. Les mer om Insta360 One R her.

Usynlig kamera i konsepttelefon fra OnePlus

Med OnePlus Concept One kommer mobiltelefonprodusenten med et inntrykk av hvordan kommende telefoner kan bli seende ut. Kameraobjektivene er skjult bak såkalt elektrokromatisk glass som endrer seg fra svart til gjennomsiktig når man skal ta bilder.

Ifølge OnePlus kan det spesielle glasset også fungere som et polariseringsfilter, så det kan forbedre bildekvaliteten. OnePlus Concept One er utviklet i samarbeid med McLaren. Du kan se telefonen i videoen under, som OnePlus har laget.

En gimbal til alt fra FeiyuTech

FeiyuTech G6Max er en ny gimbal som stabiliserer opptak fra telefoner, mindre systemkameraer, actionkameraer og kompaktkameraer. G6Max er dessuten motstandsdyktig mot vann og støv. Les mer om FeiyuTech G6Max her.

Til større kameraer har FeiyuTech lansert FeiyuTech AK2000S, som er en treveisgimbal med en kraftig motor som blant annet skal reagere raskere. Les mer om den nye gimbalen her.

Nytt flaggskip fra Canon

Canon har tidligere annonsert at de kommer med det helprofesjonelle sportskameraet Canon EOS-1D X Mark III, og nå har de avslørt detaljene. Du kan lese mer om de mange nyhetene i Canon EOS-1D X Mark III her.

Vi har også allerede prøvd kameraet, og du kan lese om opplevelsene våre med Canon EOS-1D X Mark III her.

Mye nytt fra Nikon

Nikon har lansert Nikon D780, som er et speilreflekskamera med en fullformatbrikke på 24,5 megapiksler. Du kan lese mer om Nikon D780 her.

Det kommer også to nye objektiver fra Nikon. AF-S NIKKOR 120-300 mm F2.8E FL ED SR VR er et lyssterkt zoomobjektiv for speilreflekskameraer, som du kan lese mer om her

Det andre objektivet er NIKKOR Z 70-200 mm F2.8 VR S til de spejlløse Z-kameraene, som altså dekker det klassiske området på 70-200 mm. Les mer om objektivet her.

Nikon COOLPIX P950 er et ny kompaktkamera med hele 83x optisk zoom som tilsvarer 24-2000 mm. Les mer om Nikon COOLPIX P950 her

Tegneskjerm fra Wacom

Wacom, som er kjent for sine tegneplater og tegneskjermer som blant annet er praktiske for bruk med Photoshop, har lansert Wacom One. Det er en tegneskjerm på 13 tommer, og du kan lese mer om den her.

Videokameraer fra Panasonic

Panasonic HC-X1500 og HC-X2000 er to nye videokameraer som filmer i 4K med 60 bilder i sekundet. De har blant annet autofokus med ansiktsgjenkjenning, 24x optisk zoom og et kompakt ytre. Les mer om Panasonic HC-X1500 her og om Panasonic HC-X2000 her

Kanskje du er interessert i...