CES®
© CES®

CES 2021: Her er de største fotonyhetene

Tross Covid-19 arrangeres verdens største elektronikkmesse CES fra 11. til 14. januar 2021 i Las Vegas. CES blir imidlertid uten publikum, og i stedet presenteres dette årets største produktlanseringer online. Her får du en oversikt over fotonyhetene.

9. januar 2020 av Christian Trant

Den årlige elektronikmessen CES pleier å få hele verdens tech- og elektronikknerder til å valfarte til Las Vegas, hvor produsenter som blant andre Sony, DJI og Samsung presenterer noen av årets mest spennende produkter.

Men i år er alle interesserte nødt til å bli hjemme og se konferansen på nett.

I denne artikkelen får du fortløpende oversikt over de mest spennende nyheter som blir offentliggjort under CES. 

Sony presenterer sin aller første drone

CES 2021 hadde nettopp begynt da Sony annonserte en av årets aller største nyheter. I hvert fall hvis du droneinteressert.

Mye tyder på at markedet for hobby- og semiprofesjonelle droner blir enda større de kommende årene, og den utvikling vil selvfølgelig også Sony ta del i.

Sonys første drone Airpeak er designet til for filming og profesjonell dronefotografering, men ellers er det foreløpig lite informasjon å få.

Sony-kameraene har lenge vært noen av de beste på markedet, og derfor vil det også bli veldig interessant å se hvilken mottagelse den første dronen deres vil få.

Sony forteller at dronen Airpeak vil være klar våren 2021.

LG presenterer smarttelefon med fleksibel skjerm

Det Sør-Koreanske selskapet LG har lettet litt på sløret for hvordan fremtidens smarttelefoner kan bli seende ut, og det høres veldig, veldig spennende ut.

På CES-messen presenterte LG en smarttelefon med en skjerm som kan anta flere størrelser. Skjermen kan bli like stor som et nettbrett, men den kan også ta form som en vanlig smarttelefon når du vil ha det.

De siste årene har tendensen vært at smarttelefoner får stadig større skjermer, men det har også gjort dem mindre praktiske. Derfor høres det tiltalende ut med en smarttelefon med justerbar skjermstørrelse.

LG har foreløpig ikke sagt noe om når det blir mulig å kjøpe den fleksible smarttelefonen. 

ViewSonic viser fram ny redigeringsskjerm for fotografer

ViewSonic har vist fram flere skjermer under årets CES-elektronikkmesse, men særlig selskapets første 8K ColorPro-skjerm vekker interesse hos de fotointeresserte.

Skjermen er nemlig designet spesielt for fotografer som behandler bilder og vil ha den aller høyeste oppløsningen og bred fargedekning.

Den nye skjermen på 32 tommer viser 99 prosent av Adobe RGB-fargerommet, og det er mye mer nøyaktig enn de fleste andre monitorer, som typisk viser 60–80 prosent av Adobe RGB-fargerommet.

ViewSonic-skjermen gir dermed bortimot full kontroll over behandlingen din, siden skjermen viser fargene svært nøyaktig.

Og som noe nytt kommer skjermen også med en ny funksjon som gjør det mulig å behandle slik at fargeblinde kan se det.

ViewSonic-skjermen har nemlig en funksjon som simulerer fargeblindhet, så fotografer eller designere kan øke fargegjenkjenneligheten for fargeblinde.

Faktisk øker fargegjenkjenneligheten med opptil 90 prosent hos fargeblinde når fotografer har simulert fargene med ViewSonics color-blind mode.

Skjermen heter VP3286-8K, og den kommer til å koste omkring 40 000 kroner når den kommer i salg til sommeren.

Kanskje du er interessert i...