ASUS N75SF

Asus har den beste lydkvaliteten vi noensinne har hørt fra en bærbar. Både rock, klassisk og videolyd fra bass til diskant flyter presist og nyansert ut gjennom de innebygde høyttalerne.

14. desember 2011

Det hele blir godt hjulpet på vei av den medfølgende eksterne, åtte cm høye runde subwooferen. Ved nærmere ettersyn står det da også Audio by B&O under skjermen, og den lyden kan de godt være bekjent av.

Samtidig er N75SF utført i en kanskje litt for plastaktig, men nydelig og diskret design, og prisen ligger markant under testens øvrige, uten at det ses på spesfikasjonene. Alt i alt ga Asus det beste førsteinntrykket, og et langt stykke på vei holdt det helt til mål.

Tastaturet fungerer greit, men i motsetining til de andre i testen er det ikke noe mellomrom mellom tastene, noe som gjør det langt lettere å taste feil. Også mus og styreplate skuffer en god del. Særlig de to museknappene krever unødvendig harde trykk.

Skjermbildet står ganske pent, men selv om det er skrudd helt opp, er det ikke så lyst som testens beste, og det er ikke fullt så fin detaljgjengivelse som på de beste. Verst er det imidlertid at den har et svakt blåaktig fargestikk. Asus var overraskende treg til å åpne raw-bilder, men batteriholdbarheten målte vi til å være blant testens beste.

Konklusjon 80%

Les mer Les HELE testen i Digital Foto nr. 3, som er i salg nå.

BESTILL DIGITAL FOTO

Konklusjon:

Lydkvaliteten hos modellen fra Asus fås ikke bedre på en bærbar datamaskin, og det er god batterilevetid. Ergonomien var dog ikke på topp, og skjermbildet lider av blåstikk.

Kanskje du er interessert i...