Dell XPS 17 P09E

Dell er et onlinefirma, og alle deres bærbare datamaskinre kan bare kjøpes fra nettsiden deres. Man velger seg ut en basismodell, som kan bygges ut via hjemmesiden så den matcher ens behov.

16. desember 2011

Vi fikk en herlig rask maskin som vi må rose for hastigheten. Også service kan fås fra vanlig, lovpliktig garanti til premium-support, hvor en tekniker stiller opp med verktøykassen sin dagen etter du har ringt.

Selve basismaskinen hos Dell koster 5990 kroner, og den var blitt oppgradert på beste måte.

Skjermen er uansett den samme med en glimrende høy lysstyrke. Kvalitetsmessig er den på et svært høyt nivå, den har bare et svakt blåstikk, og de mørkeste detaljene i skyggene flyter sammen i svart. De er datamaskinens to eneste ulemper i forhold til selve bildebehandlingen. Vi opplevde imidlertid i flere perioder også en del viftestøy, noe som var ganske sjenerende. Både musen og tastaturet er behagelige å jobbe med, og JBL-høyttalerne sikrer en utmerket lyd.

Designen er ytterst nøktern, og strømforsyningen er en av testens mest kompakte med en fin, praktisk detalj, nemlig en anordning til å holde på den opprullede ledningen. Men dessverre var testmaskinen fylt med svært irriterende vinduer for Dells egen programvare.

Konklusjon 86%

Les mer Les HELE testen i Digital Foto nr. 3, som er i salg nå.

BESTILL DIGITAL FOTO

Konklusjon:

Prisen er noe høy, selv når man ser på datamaskinens ellers utmerkede funksjoner. Men skjermens uheldige blåstikk betyr at den aldri blir det beste valget til bildebehandling.

Kanskje du er interessert i...