Ekstremt tynn iMac med enda bedre skjerm

Apple har forbedret sin kraftige alt-i-ett maskin, så nå er det betraktelig færre reflekser i skjermen. Det er også andre godbiter til fotoentusiasten.

24. oktober 2012

Den store iMac med en skjerm på hele 27 tommer har alltid hatt kontrastrike farger, men ikke alle har vært like glade i skjermens glassoverflate, fordi den ga en del reflekser fra omgivelsene. Men det har Apple nå gjort noe med i sin nyeste iMac.

Dels sitter skjermens piksler nå helt innpå glassoverflaten, og dels har glasset fått en høyteknologisk overflatebehandling, så refleksene reduseres med hele 75 prosent, ifølge Apple. Du kan også stole på fargene fra den nye skjermen, da alle blir kalibrert individuelt på fabrikken.

Den nye iMac er dessuten blitt betraktelig tynnere, og resultatet vil uten tvil pynte opp, selv i en fin stue. Den har også fått nye og kraftigere prosessorer, og man kan velge opptil 32 gigabyte ram. Den store modellen på 27 tommer kommer i desember og koster fra 16 490 kroner. Du kan lese mer om den nye iMac her.

Apple er også kommet med en lillebror til sin berømte iPad, nemlig iPad mini. Her er skjermen på 7,9 tommer, og med en tykkelse på bare 7,2 mm er den blitt 23 prosent tynnere enn storebroren. Vekttapet er på hele 53 prosent. iPad mini koster fra 2590 kroner, og du kan lese mer om den her.

Kanskje du er interessert i...