HP dv7-6080eo

Den raske modellen dv7 fra HP holder seg godt under de magiske 10 000 kronene. På papiret har denne presentable datamaskinen alt man trenger, inklusive HP-spesialiteten en god fingerskanner, som sikrer at bare personer med et godkjent fingeravtrykk kan åpne maskinen.

19. desember 2011
#HP

Det er også verdt å legge merke til at harddisken er på en terabyte, altså 1000 gigabyte. Det er ikke for mye hvis man tar bilder i raw og video i Full HD.

Batteriholdbarheten imponerer ikke, men maskinen slår seg av allerede når det er åtte prosent igjen på batteriet, så pc-nerder vil kunne justere seg til bedre holdbarhet.

Museplaten er god, men knappene er for stramme. Tastaturet er derimot behagelig å jobbe med. En kan undre seg hvorfor HP har gitt F12-tasten en dobbeltfunksjon, nemlig dels å være F12 og dels å slå nettverket av og på. Det er høyst upraktisk og vanskelig å venne seg til. Man venner seg heller ikke til at skjermen har en meget smal synsvinkel, hvis man vil at bildekvaliteten skal være i orden. Man må kikke rett på den for at fargene skal være gode. Bare man ser på den i et avvik på 15 graders vinkel, synker bildekvaliteten markant.

Oppløsningen er beskjedne 1600 x 900 piksler. Vår dv7 hadde dessverre pop-opp-vinduer for HP's egen programvare, noe som var forstyrrende.

Konklusjon 84%

Les mer Les HELE testen i Digital Foto nr. 3, som er i salg nå.

BESTILL DIGITAL FOTO

Konklusjon:

En attraktiv og velutstyrt datamaskin, men skjermen skuffer både på detalj-gjengivelse og synsvinkel. I tillegg er batteriholdbarheten den dårligste i denne testen.

Kanskje du er interessert i...