new MacBook Pro

Ny MacBook Pro med helt ekstrem oppløsning

Nå kan du nyte blinkskuddene på farten i langt høyere detaljgrad enn før. Fotoentusiasten vil elske alt ved Apples nye bærbare – bortsett fra én viktig detalj.

12. juni 2012

Svært mange fotografer sverger til Apples bærbare MacBook Pro når man skal bildebehandle i farta, og nå er modellen blitt enda mer innlysende. Først og fremst har skjermen på 15,4 tommer fått en ekstrem oppløsning på hele 2880 x 1800 punkter, og denne høye detaljgraden gjør at øyet ikke lenger kan ane hver piksel. Apple kaller det for Retina, og vi kjenner det allerede fra iPhone og iPad.

Men det blir enda bedre. Skjermkontrasten er forbedret og refleksene er dempet. Hastigheten er blitt skrudd kraftig opp. Det skyldes to ting. Dels kommer MacBook Pro nå bare med de lynraske SSD-diskene som standard, og dels er de utstyrt med de nye Intel Core i7-prosessorerene, som har hele fire kjerner. Den bærbare vil derfor i de aller fleste tilfeller være like rask som en stasjonær.

Det finnes også et hav av tilkoblingsmuligheter. Det er selvfølgelig den lynraske Thunderbolt, men Apple har også tatt seg sammen og endelig lagt til usb 3-port. Og endelig er den nye MacBook Pro blitt en lettvekter til fotovesken, da den bare er 1,8 tykk og veier to kilo.

Vi er altså omtrent i den syvende himmel – bortsett kanskje fra dette med prisene da. Den nye modellen med Retina-skjerm på 15 tommer koster nemlig 17 990 kroner i standardutgaven. Du kan spare cirka 3000 kroner ved å velge en ordinær skjerm, eller gå hele veien og gi et godt stykke over 22 000 kroner for en enda raskere prosessorer og mer ram. Du kan lese mye mer om den nye MacBook Pro her.

Kanskje du er interessert i...