Sony Vaio PCG-81312M

Sony stilte med testens lekreste datamaskin, som til og med var ganske rask. Den falt imidlertid fullstendig igjennom, da vi begynte å bildebehandle.

21. desember 2011

For det første er skjermen markant mindre enn de øvrige. 16,0 tommer tilsvarer 36,4 cm i bredden, mens 17,6 tommer tilsvarer 38,2 cm. Dessuten er skjermen mørk. Lysstyrken kan justeres, men man skal ikke langt over normalinnstillingen før nyanser og høylysene i bilder forsvinner.

Verst er det at fargegjengivelsen har et massivt gulstikk som ikke kan justeres vekk. Det får spesielt hudtoner fra nettet og på video til å se bra ut, men skal man bildebehandle selv, er en løs skjerm uunnværlig.

Det samme gjelder en løs mus, da knappene på den innebygde er for stramme. Tastaturet er derimot lekkert, og det er bakgrunnsbelyst. Det er en stor fordel hvis man f.eks. skal bruke den i et svakt opplyst lokale.

På plussiden teller også at Sonys modell har en innebygd Blu-ray brenner, så man kan lage videoer i Full HD helt ferdige i én arbeidsøkt. Det er også en styrke at batteriholdbarheten er testens beste. En fordel med den lille skjermen er at Vaio-en er noen centimeter mindre og i snitt et halvt kilo lettere enn testens øvrige. Strømforsyningen er derimot stor og veier like mye som en murstein.

Konklusjon 76%

Les mer Les HELE testen i Digital Foto nr. 3, som er i salg nå.

BESTILL DIGITAL FOTO

Konklusjon:

I mange sammenhenger vil den presentable Vaio-en gjøre det godt, men til bildebehandling er den ubrukelig, på grunn av skjermens kraftige, gule fargestikk.

Kanskje du er interessert i...