Thunderbolt klar til Windows

Nå er det endelig mulig å nyte lynrask overføring av bilder og videoer uten å være nødt til å investere i en dyr Mac. Intel er klare med et nytt chipsett til både stasjonære og bærbare pc-er.

28. juni 2012

Brukere av Windowsbaserte datamaskiner har vært nødt til å se misunnelig på Mac-folket i nesten et år. De har nemlig kunnet overføre bildefiler og videoer i rekordfart med den lynraske Thunderbolt-teknologien. Den ble utviklet i et samarbeid mellom Apple og Intel, men det er først nå at sistnevnte gjør det mulig å få glede av Thunderbolt på en Windows-pc.

Det amerikanske processorfirmaet har nemlig nå nylig kommet med et chipset kalt Cactus Ridge, som gjør det mulig for dataprodusentene å tilby Thunderbolt. Blant de aller første er den bærbære Acer Aspire S5, men flere er på vei fra f.eks. Lenovo og Asus. Det er også kommet hovedkort til stasjonære maskiner på markedet, så det er kun et spørsmål om tid før teknologien blir mye mer utbredt.

Thunderbolt kan overføre ti gigabyte per sekund, det er dobbelt så raskt som usb 3.0. Men da det er to datakanaler, og data kan utveksles begge veier samtidig, kan man med Thunderbolt nå helt opp til å overføre 40 gigabyte per sekund i alt. Dessuten kan man også koble til skjermer med denne teknologien. Du kan få et overblikk over produkter med Thunderbolt her.

Kanskje du er interessert i...