Windows 10 blir gratis

Det første året blir det gratis å oppgradere til Windows 10. Det nye operativsystemet er blitt enklere og får samme uttrykk på en rekke plattformer.

22. januar 2015

Microsofts nye operativsystem, Windows 10, blir en gratis oppgradering for brukere med Windows Phone, Windows 7, 8 og 8.1. I tillegg har det nye operativsystemet en rekke nyheter - blant annet returnerer startmenyen tilbake til Skrivebordet.

Det nye Windows er utviklet i samarbeide med hele 1,7 millioner testere fra 226 land. Det har gitt 800 000 kommentarer som utviklerne har lagt vekt på. Derfor er det en reell mulighet for at systemet denne gangen virker mere intuitivt enn forgjengeren Windows 8.

Det første året blir operativsystemet gratis å oppgradere for alle med en versjon 7 eller 8.

Død nettleser og ny søkemaskin I forbindelse med lanseringen av det kommende Windows 10, vil brukerne også bli nødt til å ta avskjed med Internet Explorer, som blir erstattet av en helt tny nettleser, som på nåværende tidspunkt går under navnet "Project Spartan".

Det lanseres også stemmestyring med navnet Cortana, som en hjelpefunksjon og hologrammer.

Sistnevnte er et datalag som legges oppå virkeligheten. Teknikken krever noen spesielle briller, som kalles HoloLens. Systemet minner om GoogleGlass, men Microsofts briller er enorme i forhold.

Til gjengjeld kan brillene registrere håndbevegelsene dine, så du f.eks. kan klikke på virtuelle knapper i luften og bla igjennom en bildevisning på en virtuell skjerm.

I en av de kommende utgavene av Digital Foto kan du lese mye mer om Windows 10.

Det nye Windows 10 er ikke lansert ennå, men det skal være klart til høsten.

Kanskje du er interessert i...