Fikk du ikke akkurat de gavene du håpte på, bytter du deg til nytt fotoutstyr.

© Shutterstock.com

Dette fotoutstyret bør du bytte deg til etter jul

Fikk du for mange ullgensere, en raclette-grill eller noe annet i julegave og vil bytte det, kan du skifte det ut med nytt fotoutstyr. Her har du fem fototilbehør du kan bytte deg til.

28. desember 2020 av Kristoffer Engbo

Det er ikke alle julegaver som er helt perfekte for deg, men heldigvis tilbyr mange butikker å gi deg pengene tilbake så du kan bruke dem på noe du heller vil ha, for eksempel fotoutstyr.

Her har du fem fotoutstyrstyper du kan kjøpe i stedet.

1. Håndreim til kameraet

I stedet for å ha en stor reim over nakken kan du ofte nøye deg med en håndreim som ikke så lett dingler rundt, og som tar mindre plass. 

Peak Design Cuff 3 er enkel å ta av og på ved hjelp av de små ankrene som festes på kameraet. Deretter kan du klikke reimen av og på.

Peak Design Cuff 3

Reimen koster 301 kroner og fås i svart eller grått med en brun skinndetalj.

© Peak Design

2. Veske til tilbehøret

Kabler, ladere, minnekort, hodetelefoner, eksterner harddisker og annet småutstyr flyter lett rundt i en stor veske, og da er det nyttig å ha en liten tilbehørsveske for å holde orden.

>Les også: Derfor må du ha et 50 mm-objektiv

Lowepro GearUp Case Large har elastiske stropper så du kan holde orden på blant annet kabler, og du kan enkelt se innholdet gjennom vinduet.

Lowepro GearUp Case Large

Lowepro GearUp Case Large måler 29 x 8 x 17 cm og fås til 423 kroner.

3. Lynraskt minnekort

Med et raskt kort kan du ta flere bilder med høy hastighet. Sonys TOUGH SF-G-kort til kameraer som støtter SD-kort av UHS II-typen, er ikke bare av de raskeste, men er også veldig hardføre.

De er blant annet laget for å tåle fukt, søle og fall på opptil fem meter. Skrivehastigheten er helt på topp med 299 megabyte i sekundet.

Sony TOUGH SF-G 32 GB

Du kan få Sonys TOUGH SF-G med 32 gigabyte for 1178 kroner.

© Sony

4. Reflektor for bedre portretter

Med en reflektor kan du kaste naturlig dagslys inn i skyggeområder når du tar portrettbilder, så lyset blir mye flottere.

Lastolite TriGrip Reflector 75 cm Silver/White er utformet slik at du enkelt kan holde den med venstre hånd mens du fotograferer. Du kan brette sammen reflektoren til en tredjedel av størrelsen når den ikke er i bruk.

Lastolite TriGrip Reflector 75 cm

Den ene siden av Lastolite TriGrip Reflector 75 cm Silver/White er sølvfarget og reflekterer mye lys, mens den andre er hvit. Prisen er 995 kroner.

5. En kameradrone

Vi var begeistret for den lille, lette kameradronen DJI Mavic Mini, og nå er etterfølgeren DJI Mini 2 her. Her skal forbindelsen mellem fjernbetjeningen og dronen være enda sikrere, og rekkevidden er større.

Kameraet på dronen tar bilder på 12 megapiksler, og den filmer i 4K. 

>Les også: Alt du må vite før du kjøper en drone

DJI Mini 2

Vekten på DJI Mini 2 er helt nede på 249 gram, og prisen er 5479 kroner.

© DJI

Kanskje du er interessert i...