Tegneplater fra Hanvon kommer nå til Norge

Kinesiske Hanvon er en av verdens største produsenter av digitale tegneplater, og nå kommer produktene også i norske butikkhyller. Toppmodellen har innebygd skjerm på 12 tommer.

21. juni 2011

Med en digital penn eller digitizer, som den også kalles, kan man få langt større presisjon enn med en mus når man bildebehandler. Det gjør det blant annet enklere å klone og frilegge bilder. Hittil har japanske Wacom vært nesten alene på det norske markedet, men nå får de tøff konkurranse.

Distributøren Tura Scandinavia begynner nemlig å ta inn tegneplater fra Hanvon. Det er seks modeller på programmet – både til nybegynnere og profesjonelle. Den billigste digitizeren heter Rollick 6x4 og byr på et tegneareal på 10 x 15 cm. Pennen er trådløs og trykkfølsom i 1024 nivåer, så jo hardere man trykker, jo tykkere blir den streken man tegner. Rollick 6x4 har en veiledende pris på 599 kroner.

For den mer erfarne bildebehandleren finner man blant annet ArtMaster III M med et tegneareal på cirka 15 x 23 cm. Digitizeren er enda mer presis og trykkfølsom i hele 2048 nivåer. Prisen er 2599 kroner. Vil man ha det ypperste, koster det 8799 kroner for toppmodellen SenTIP med et areal på cirka 16 x 26 cm. Her er hele tegnearealet en skjerm med en oppløsning på 1280 x 800 piksler, så man altså kan tegne rett oppå bildet.

Kanskje du er interessert i...