DJI M600 Pro med Hasselblad H6D-100c

Denne kombinasjonen gir bilder på 100 megapiksler fra luften.

© DJI

DJI og Hasselblad lanserer vanvittig kameradrone

DJI og Hasselblad kombinerer en profesjonell drone med et minst like profesjonelt mellomformatkamera, noe som gir luftbilder med svært mange detaljer.

27. april 2017 av Kristoffer Engbo

Egentlig pleier vi å være ganske godt fornøyde med de bildene og videoopptakene vi får fra en helt vanlig kameradrone, men likevel kan vi godt drømme om det aller nyeste samarbeidet fra droneprodusenten DJI og kameraprodusenten Hasselblad.

De lanserer nemlig en løsning der mellomformatkameraet Hasselblad H6D-100c med 100 megapiksler blir kombinert med den profesjonelle dronen M600 Pro og gimbal-opphenget Ronin MX fra DJI.

Hasselblad H6D-100c i Ronin-gimbal.

Gimbal-opphenget har kraftige motorer for å styre kameraet.

© DJI

Med denne pakken kan man sende kameraet, som uten objektiv koster rundt en kvart million kroner, til værs og kontrollere kameraet med appen DJI GO.

Høy presisjon

Dronen har seks rotorer og kan styres med et navigasjonssystem som skal ha centimeterpresisjon.

Kombinasjonen blir tilgjengelig senere i år, og vi gjetter på at man må ha mellom 450 000 og 500 000 kroner tilgjengelig for å gjøre drømmene til virkelighet.

I 2015 kjøpte DJI seg inn i Hasselblad, og ifølge flere medier overtok selskapet aksjemajoriteten hos svenskene i begynnelsen av 2017.

Kanskje du er interessert i...