Dronesurfing

Dronesurfing - en helt ny sport?

Droner er ikke bare noe man bruker til vakre videoer og i krig. Vi har sett mange mer eller mindre alternative bruksområder fra hele verden. Sist ute er dronesurfing, som er blitt populært på nettet.

13. september 2016

Etter hvert som droner blir vanligere, dukker det hele tiden opp nye historier der folk bruker dronene til alt fra hagearbeid og klipping av hekken til levering av alt fra pizzaer til blomster.

Eller hva med en Caffè latte levert direkte til skrivebordet?

Det siste forslagene til alternativ bruk av dronen er imidlertid dronesurfing, hvor dronen drar surferen bortover vannet.

Krever solid maskinvare

Dronesurfing er imidlertid neppe for alle, for det krever en kraftig drone. I videoen bruker de en Freefly Alta 8 drone, og den koster omkring 17 500$ i USA. Men kanskje prisene på droner snart faller så mye at dronesurfing kan bli virkelighet for flere.

> Les også: 10 alternative bruksområder for dronen din

Det er nok viktig å nevne at videoen ikke er laget av tilfeldige surfere, men at det er et lag fra Freefly - altså droneprodusenten - som står bak videoen.

Internett debatterer (naturligvis) sterkt om hvorvidt dette egentlig er mulig eller ikke. Freefly verken bekrefter eller avkrefter historien.

Kanskje du er interessert i...