Drone skutt ned av spyd på middelaldermarked

Når historien tar igjen

Droner lever et småfarlig liv. I tillegg til opplagte farer som urutinerte piloter, dårligt vær og sinte naboer, er det også noen mer spesielle måter å få sitt flyvende leketøy smadret på.

13. mai 2016

Det måtte fotografen Gennady Tolcheyev skrive under på, da han forsøkte å få gode dronebilder av en stor kampscene på historiefestivalen Rusborg, som fant sted i Lipetsk-regionen i Russland.

En av de medvirkende fikk nok av dronen, som ikke passet inn i kampscenens tidsalder. Derfor valgte han å trekke seg fra striden for i stedet å kaste spydet sitt etter dronen.

Som man kan se, så traff kastet så godt, at det med rette kan kalles et blinkskudd.

via GIPHY

Kriger betaler for skadene

Kampscenen var en rekonstruksjon av en historisk kamp, og bar tittelen "brokampen". Arrangørene sier til det store russiske nyhetsmediet, Russia Today, at spydet ikke var et ekte kampvåpen, men at det derimot hadde en myk spiss.

Derfor gikk ikke kampvåpenet inn i dronen, og kun mindre skader oppsto som en følge av det tre-fire meter høye fallet.

Senere betalte den spydkastende krigeren frivillig for skadene på dronen, men på internett har mange seere uttrykt sin støtte til nedskytingen. Det skyldes blant annet at historiefestivaler som denne ofte er dypt fokuserte på å gjøre alt så historisk korrekt som muligt - og ifølge Russia Today er til og med moderne undertøy forbudt på festivalen.

Siden har de også lagt ut videoen på Youtube, og den er allerede blitt sett over 400.000 ganger på noen få dager.

Kanskje du er interessert i...