Ny kameradrone fra DJI

Drone-giganten DJI har sendt Phantom 4 i luften – med et bedre kamera og en evne til å unngå hindringer.

I går lanserte DJI en ny drone, nemlig Phantom 4. Ifølge produsenten har profesjonell luftfotografering aldri vært enklere enn med denne.

En egenskab, som det nye flyvende kameraet besitter, er evnen til at unngå hindringer. To optiske sensorer i front skanner etter mulige kollisjoner, og dronen stopper, hvis den registrerer hindringer. Hvis den kan den seg forbi eller over, gjør den det, så piloten kun må konsentrere seg om å ta gode bilder. Funksjonen fungerer ellers også, når du ber dronen om å vende hjem til deg.

Med en berøring på skjermen kan du nå også sende dronen mot et spesifikt punkt, helt uten å bruke fjernkontrollen. Men enda bedre er det kanskje, at follow-me-funksjonen har fått en solid oppgradering. Nå kan du nemlig sette dronen til å følge andre personer eller objekter, og det krever verken et armbånd, en chip eller noe annet. I mellomtiden justere høyde, vinkel, også videre med fjernkontrollen.

Kombinationen av disse to tingene betyr at du nå svært enkelt kan få heftige opptak av f.eks. en mountainbikerytter i bevegelse uten å bekymre deg for å treffe trær eller noe annet.

Kameraet i Phantom 4 har også fått en oppdatering. Objektivet har åtte asfæriske linser, noe som skal øke skarpheten og redusere fortegning og kromatisk aberrasjon.

Ikke minst er det lagt til fem minutter på flytiden med et forbedret batteri, som nå – i hvert fall teoretisk – klarer 28 minutter. Og fikk vi sagt, at hastigheten nå er oppe i 72 km/t?

Prisen forventes å lande på rundt 15.000 kroner.

Se videoen med den nye dronen her:

Kjøp den her.

Kanskje du er interessert i...