Sjekk kartet før du letter med dronen

Det virker kanskje harmløst, men det er ikke dermed sagt at du kan fly dronen din hvor som helst ute i det fri,

20. juli 2016

Selv om dronen din er liten og nett, så er det ikke dermed sagt at dyrelivet i verneområder setter like stor pris på den ubudne gjesten.

I vårt langstrakte land finnes det flere former for verneområder, og da gjelder det å sette seg godt inn i regelverket før propellene begynner å snurre - for ellers kan både Miljødirektorat og Fylkesmann slå seg vrange,

Rundt 17 prosent av hele Norges landareal er vernet, så vi snakker om mye mer enn noen flekker her og der. I tillegg er 2900 kvadratkilometer av kongeriket Norges sjøareal innenfor grunnlinjen vernet.

Spør om lov

Blant de aktuelle områdene finner man nasjonalparker, naturreservat og landskapsverområder.

Da gjelder det å holde tungen rett i munnen så forvaltningsmyndigheter og eventuell grunneier spørres om lov. Forvaltningsmyndighet kan være et eget styre, kommunen eller fylkesmannen. Vi anbefaler å gå inn på naturbase.no for svært detaljert informasjon om områdene.

Du kan få en god oversikt over områdene her.

Spørsmålet om verneområder kommer fra Postkassen i Digital FOTO 12/2016. Her svarer vi også på hvordan du kjøper utstyr med cashback, hvordan du best fotograferer på sirkus og hvorfor det er stilig å ha GPS i kameraet. Abonnenter kan laste ned Postkassen gratis over.

Kanskje du er interessert i...