Første tele-objektiv fra måneekspedisjon til salgs

Har du mellem tre og fem millioner kroner liggende, kan du bli den stolte eier av det første teleobjektivet, som har tatt bilder på månen.

Det Boston-baserte auksjonshuset, RR Auction, har en ganske så spesiell sak i auksjonskatalogen denne gangen. Nå har du nemlig muligheten til å by på det første teleobjektivet, som blev brukt på månen under NASAs Apollo 15-ekspedisjon. Der er snakk om teleobjektivet ZEISS Tele-Tessar 500mm F8.0, som astronauten Dave Scott knipset 293 bilder med i 1971.

Apollo 15 var den niende bemannede rom-ekspedisjonen i Apollo-programmet og den fjerde månelandingen. Det var også her, at man for første gang tok med en månebil - og altså et teleobjektiv spesielt utviklet for Hasselblad-kameraene, som astronautene hadde med.

Objektivet bærer preg av bruk, fordi Dave Scott mistet det under ekspedisjonen, så det hører med, at den heldige kjøperen også får med litt månestøv på kjøpet. Det spektakulære objektivet forventes å bli solgt for mellom 400.000 og 600.000 dollar - altså opp til fem millioner kroner. Auksjonen åpner den 14. april og lukkes den 21. april. Du kan by her.

Fotos: NASA

Kanskje du er interessert i...