Canon Pixma MP630

Canon Pixma MP630

Den superraske skriveren fra Canon er en elegant maskin som kan klare de fleste oppgaver og krav fra kontorfolk og fotoentusiaster. Både bildekvaliteten og programvaren imponerer, men særligt det lynraske arbeidstempoett er glimrende.

9. januar 2009

Med den nye skriveren fra Canon lykkes det på en flott måte å forene en elegant og vakker design med en arbeidsglede som virkelig imponerer. Bak det matte og sølvfargede plastmaterialet med de myke, avrundede kurvene skjuler det seg en solid og imponerende maskinkraft, noe som særlig gir seg utslag i et glimrende arbeidstempo.

Det tar bare to minutter og fire sekunder å skrive ut et A4-bilde til kanten i den beste kvaliteten. Her er Canon over dobbelt så rask som en rekke av konkurrentene. Et bilde på 10 x 15 cm klarer skriveren på 47 sekunder. Begge deler er gode resultater.

Litt lengre tid tar det å installere den medfølgende programvaren, som er på norsk. Her måtte vi vente snaue 17 minutter, noe Canon har klart langt raskere med tidligere PIXMA-skrivere. Programvaren støtter fint opp på alle områder, både når det gjelder utskrft og skanning. Den veileder helt fint med å velge den rette papir typen samt utskriftsstørrelse.

Forbedret fargegjengivelse

PIXMA MP630 er utstyrt med Canons nye blekktype, som heter ChromaLife 100+, og skriveren har fem separate blekkpatroner som bruker det nye blekket. ChromaLife 100+ gir forbedret fargegjengivelse, der de svarte og grå nyansene blir fremstilt mer nøytralt, mens de røde nyansene på den annen side skal få mer dynamikk og dybde. Nytt med blekktypen er det også at fargestoffbasert blekk inngår sammen med pigmentert svart blekk for å sikre bedre skarphet.

Sammen med den nye blekktypen har Canon også lansert noen nye papirtyper, blant annet Photo Paper Pro Platinum PT-101 samt Photo Paper Pro II PR-201. Papirtyper som fåes fra størrelsen 10 x 15 cm opp til A3+, selv om MP630 maksimalt kan skrive ut i størrelsen A4.

Les resten af artiklen i DIGITAL FOTO nr. 01/2009

Kanskje du er interessert i...