Gjør objektivet mer lyssterkt

Den lille revolusjonen Speed Booster fra Metabones tryller om den nåværende optikken til en som både er mer lyssterk og mer skarp.

17. januar 2013

Det høres ut som aprilsnarr, men det er faktisk sant. Firmaene Metabones og Caldwell Photographic har utviklet en slags omvendt telekonverter med sin nye Speed Boster-teknologi. Brennvidden blir kortere, men til gjengjeld blir din nåværende optikk også mer lyssterk og gir høyere bildekvalitet.

Speed Booster-convertere lages – i hvert fall inntil videre - bare til systemkameraer og objektiver til speilrefleks. Man kan f.eks. bruke Canons EF-objektiver og sette dem på et Sony NEX-systemkamera, men ikke EF-S-optikker. Resultatet er at brennvidden ganges 0,71x, og lysstyrken økes med et blendertrinn, så f.eks. et 35mm F2.0-objektiv forandres til et som tilsvarer 25mm og F1.4.

Du kan lese mer på engelsk om den usedvanlige nye Speed Booster-konverter her (på engelsk). Siden det brukes linser i stil med en telekonverter, er ikke nyheten helt billig å lage. Canon EF lens to Sony NEX Speed Booster koster 599 dollar – tilsvarende cirka 3350 kroner, uten moms og avgifter.

Kanskje du er interessert i...