Skuldervesker til kameraet ditt

Skuldervesker til fototuren

Hvis du skal du ut og ta vårbilder, er en skulderveske ofte et bedre valg enn en rygsekk. Den er mer diskret i byen, og du har rask adgang til utstyret. Vi har testet seks aktuelle modeller i både klassisk og moderne design.

20. mai 2016

Når kamerautstyret ditt skal med på tur, krever det en veske, som er både solid og praktisk. Det gjør heller ikke noe, hvis den også har en lekker design.

Man kan enten skaffe seg en ryggsekk, som lar begge skuldre bære det tunge utstyret, mens armene er helt frie. Det er spesielt praktisk hvis man skal være borte lenge og vandre i utfordrende omgivelser.

En annen og klassisk løsning er en skulderveske. Den største fordelen er at man enkelt og raskt har tilgang til kamerautstyret sitt, uten at vesken må av. Man kan bare åpne vesken og stikke hånden ned i dypet.

Lekre detaljer på skulderveske

Mange av de nye skulderveskene er konstruert med ekstra høye sider, slik at de også har litt beskyttelse mot vær og vind, når den er åpen. Det er en smart detalj, som bør være standard.

En annen fordel med å bære fotoutstyret i en skulderveske, er at mange av markedets modeller er ganske diskret, så man ikke tiltrekker seg så mye oppmerksomhet – både når det gjelder menneskene man vil fotografere, men også når det er snakk om tjuvradder. Disse veskene ser helt enkelt ut som vanlige skuldervesker.

Det finnes vesker i kraftig nylon eller skinn, mens andre er laget av oljebehandlet stoff. Alle er robuste og tåler regn.

Så valget av materiale handler i praksis mest om stilvalg. Her er det opp til den enkelte fotograf, hva man liker.

I magasinet Digital FOTO tester vi seks spennende skuldervesker. Som abonnent kan du lese artikkelen øverst på siden.

> Du kan lese mer om kameravesker her

Kanskje du er interessert i...