Lag time-lapse med bevegelse

Time-lapse er en lang rekke bilder som man setter sammen til en film, som viser f.eks. skyer som beveger seg raskt over himmelen, og med en ny smart innretning kan opptakene få en ekstra dimensjon.

24. juli 2012

Med et smart, nytt tilbehør til kameraet kan man lage bevegelse i time-lapse-opptak. Astro, som den heter, settes mellem kameraet og stativet, og vrir så kameraet en liten tanke mellom hvert opptak. Ved hjelp av ringene kan man programmere Astro til hvor lang tid opptakene skal strekke seg over, hvor langt den skal gå rundt, samt intervallet mellom hvert opptak. Dermed er det ikke bare f.eks. skyene som beveger seg under opptaket, men også kameraet som panorerer.

Astro er ennå ikke i produksjon, men bakmannen, Oscar Ramirez, har søkt økonomisk støtte gjennom Kickstarter, som er en hjemmeside hvor oppfinnsomme personer kan søke privatpersoner om f.eks. å forhåndsbetale for et produkt som ennå ikke er lansert, slik at produksjonen kan komme i gang. Og Oscar Ramirez har så langt fått stor støtte, så etter planen skal han være klar til å lansere Astro i desember.

På hans Kickstarter-side kan man se en video som viser hvordan Astro virker, og hvordan time-lapse-opptakene kan bli seende ut. Via Kickstarter kan man forhåndsbestille en Astro for 180 dollar, som tilsvarer omtrent 1150 kroner.

Kanskje du er interessert i...