Lynraskt superkort fra Lexar

© Lexar

Lexar klare med lynraskt 512 gb-minnekort for 4K-video

Med videoentusiastene i tankene lanserer Lexar nå et lynraskt minnekort som kan romme 30 minutter med videoopptak i 4K.

9. februar 2017

CFast-kortet er en gammel kjenning når gjelder minnekort, og faktisk har den opprinnelige formen på kortet en historie som går helt tilbake til 1994. 

Men utviklingskappløpet med de store kortene er langt fra over.

Det nyeste skuddet på stammen er Lexars seneste toppmodell av et CFast 2.0-kort, Professional 3500x, som har en kapasitet på 512 gigabyte. 

Den høye kapasiteten er med på å plassere Lexar 3500x blant de største på markedet – men kortet kan mer enn bare å ta vare på de mange og store filene dine.

Raskt og dyrt

Lexar Professional 3500x har nemlig en særdeles høy skrive- og lesehastighet. 

Det er spesielt gode nyheter for fotografer som tar opp i 4K med mange bilder i sekundet. Kortet klarer nemlig å lese med 525 megabyte i sekundet, mens nytt materiale blir skrevet med 445 megabyte pr. sekund.

Det betyr at du kan ta opp i 4K-oppløsning ved 200 bilder i sekundet og fortsatt få over 30 minutter med materiale, der hvor forgjengeren klarte 17 minutter.

Hvis du holder mest på med stillbilder, er Professional 3500x også en god mulighet. Den store skrivehastigheten vil nok være fin når du knipser lengre bildeserier i råformat – kortet er i hvert fall ikke begrensningen.

Dessverre koster det også å ha et av verdens raskeste minnekort, for 3500x er på vei ut på det amerikanske markedet, og her koster det 1299 dollar, drøyt 10 000 kroner, uten toll og moms.

© Lexar

Kanskje du er interessert i...