Lynraske kort til fotoentusiasten

SanDisk setter verdensrekord for et CF-kort med 128 gigabyte når det gjelder fart, mens Kingston er klare med et lynraskt SD-kort.

10. januar 2011

Nå kan actionfotografere begynne å spare, for nå kommer SanDisk med den hittil raskeste utgave i deres Extreme Pro CompactFlash-serie. Toppmodellen har fått den nye standarden UDMA 7, som gjør det mulig å overføre 100 megabyte i sekundet fra kamera til kort, så bufferen kan tømmes på rekordtid. I tillegg har det 128 gigabyte, så man ikke går tom for plass i samme sekund som det er mest dramatisk, og blinkskuddet bare skal i boks. Men det må som sagt spares litt, for den veiledende prisen i USA er på 1499 dollar, eller nesten 9000 kroner.

Da er det litt lettere å komme i nærheten av Kingstons nye serie av raske SD-kort, SDHC UHS-1 UltimateXX. De har den nye fartstandarden UHS-I, så du kan overføre bilder fra kamera til kort med en hastighet på 35 megabyte i sekundet, mens man kan tømme kortet igjen med en fart på 60 megabyte i sekundet. Utgaven med 32 gigabyte har i USA en veiledende pris på 2160 kroner.

Kanskje du er interessert i...