Redd bildene på minnekortet

Er bildene på kameret forsvunnet fra minnekortet, er mulighetene for å redde dem svært gode med dette gratisprogramet.

Står det plutselig en feilmelding på kameraskjermen, eller har du ved et uhell formatert minnekortet med alle de nyeste bildene på, kan panikken bre seg raskt. Er uhellet ute, er det første du må gjøre, å stanse med å fotografere, så du ikke skriver nye data til kortet, for heldigvis er det gode muligheter for å redde bildene på datamaskinen.

Det gratis programmet PhotoRec kan nemlig analysere kortet og finne bilder selv om f.eks. filstrukturen på kortet er ødelagt. Og det sørger for bare å lese fra – og ikke skrive til – kortet, så skaden ikke forverres. Vi har opplevd at programmet kunne finne bilder som andre programmer ikke klarte å gjenskape.

Brukersnittet er gammeldags, og programmet betjenes utelukkende ved hjelp av tastaturet. Derfor kan det være være litt uoversiktlig å finne frem i, men i denne artikkelen her får du en guide til hvordan du bruker programmet.

Hent PhotoRec

Programmet er open source og dermed gratis. Det fås til både Mac og Windows. Du henter en zip-fil, som også inneholder programmet TestDisk, som kan gjenskape data fra harddisker. Du kan hente PhotoRec og TestDisk her.

Kanskje du er interessert i...