Verdens raskeste minnekort

SanDisk er klar med det første kortet i verden av typen CFast 2.0, og du kan legge 4K-video på det i et rasende tempo. Inntil videre virker det med high-end-videokameraer.

16. september 2013

Det er litt av et fartsmonster SanDisk har lansert på markedet med det nye minnekortet Extreme PRO CFast 2.0. Man kan tømme kortet med en uhørt høy hastighet på hele 450 megabyte i sekundet, mens man kan skrive til det med en fart på 350 megabyte per sekund. Det er dobbelt så raskt som XQD-kortene kan klare i dag.

Inntil videre virker Extreme PRO CFast 2.0 i profesjonelle videokameraer som ARRI Amira og ALEXA XT, men Canon støtter også den nye standarden. I første omgang er kortet målrettet mot 4K-video, men det er muligens bare et spørsmål om tid før vi også kommer til å få glede av den heftige farten i kameraer.

Fordelene med Extreme PRO CFast 2.0 handler ikke bare om fart. Det er laget uten de små elektriske kontaktene i bunnen som risikerer å bli bøyd eller knekket. Kortene fås inntil videre med enten 60 eller 120 gigabyte. Prisene er ennå ikke offentliggjort, men når de er målrettet det profesjonelle 4K-video-markedet, blir de helt sikkert en dyr fornøyelse. SanDisk har for øvrig også kommet med en kortleser som kan brukes til de nye verdensmestrene.

Kanskje du er interessert i...