Nettbrett til fotoentusiaster

Nettbrett kan brukes til et hav av smarte funksjoner. I fotosammenheng kan du bruke dem til å sjekke bildene dine, fjernstyre kameraet, ta backup og bildebehandle. Den legendariske iPad-en er for mange synonymt med nettbrett, men i denne stortesten får Apple kamp til målstreken av de ni beste konkurrentene.

20. april 2014

Både hjemme og når man er ute, er et nettbrett et lite, lett og uhyre effektivt verktøy til alt fra å gå på nettet, sende mail, se video, lese e-bøker, spille og sist, men så avgort ikke minst, å holde orden på alle bildene sine.

F.eks. kan man via wi-fi få bildene direkte opp på nettbrett fra kameraet når de er tatt, og dermed følge med på nøyaktig hva kameraet fanger opp. Den store skjermen er dermed ideell til å vurdere kvaliteten på bildene. Det samme gjør seg gjeldende hvis man f.eks. vil bruke nettbrettet til å fjernstyre kameraet.

En annen mulighet er å bruke et nettbrett til backup til bilder og dokumenter, f.eks. i ferien. Da kan man fortløpende overføre bilder fra minnekortet til nettbrettet og sortere, kaste ut, gruppere, og hva man ellers har lyst til. Skal bildene direkte videre til onlinetjenester som Facebook, kan de nesten alltid med fordel tåle litt bildebehandling. For mange vil det være en fordel med nettbrett som bruker operativsystemene Android eller iOS, at man her kan få en rekke glimrende apper til bildebehandling, som Adobe Photoshop Touch eller Express. Denne muligheten har man ikke i samme utstrekning med de Windows 8-baserte nettbrettene. Til gjengjeld kan man installere fullversjoner av Elements og Photoshop. Når det er sagt, må ordentlig bildebehandling fortsatt utføres på en skikkelig datamaskin med en god skjerm. De billige appene er gode til raskt å fikse et bilde før det lastes opp underveis.

Kanskje du er interessert i...