Ny iPad med forrykende oppløsning

Med den nye tablet´en fra Apple kan du nå se flere detaljer i blinkskuddene enn du kan selv på dataskjermen.

7. mars 2012

Apple har laget den helt perfekte partneren til fotoentusiasten som helst vil ha en optimal måte å vise frem de flotte bildene på. Den nye iPad-en byr nemlig på betraktelig høyere detaljrikdom, da oppløsningen er økt fra 1024 x 768 piksler til hele 2048 x 1536 piksler. Dermed sendes både dataskjermen og Full HD-flatskjermen i skammekroken.

Den nye iPad-en har samme skjermstørrelse på 9,7 tommer, og for å sikre rask oppdatering av alle pikslene på skjermen, er prosessoren blitt oppdatert til en A5X-utgave med ekstra grafikkrefter. Kameraet er også blitt betydelig forbedret i forhold til forgjengeren. Nå har det fått en oppløsning på 5,0 megapiksler, mot 0,7 megapiksler tidligere, og optikken er arvet fra iPhone 4S, slik at det f.eks. er en stor blender på F2.4. Kameraet kan selvfølgelig ta opp Full HD-video.

Nyheten støtter også det lynraske mobile nettverket 4G, så man kan være på nettet uten fartsbegrensninger under fototuren. Denne funksjonen finnes likevel bare i de dyrere versjonene. Som en ekstra godbit kan man nå få Apples bildebehandlingsprogram iPhoto som App. Den fås også til iPhone, men er langt mer opplagt til den nye iPad-en med skyhøy oppløsning.

Priserne er omtrent de samme som forrige versjon, så de går fra 3895 kroner for en iPad med 16 gigabyte lagringsplass til cirka 6595 kroner for 64 gigabyte og 4G-nettverk. De kan kjøpes i Norge fra den 23. mars.

Kanskje du er interessert i...